nacken längtar

Äntligen torsdag! Bara en arbetsdag kvar den här veckan! SKÖNT!!

Sov alldeles för länge imorse vilket resulterade i att jag fick springa runt som en yr höna och hoppas på att jag skulle få med mig hälften av grejerna till jobbet. Lite förvånad över att jag faktiskt fick med mig matlådan. det brukar vara den som bli kvar hemma. När jag och Herr Cykel rullade ut från förrådet möttes vi av årets värsta motvind. Det är ju typiskt att det ska blåsa halv storm när man redan är lite sen. Halvvägs genom Hejdegården kom spöregnet.
Dagen kunde inte ha startat mycket bättre!

Men dagens höjdpunkt var ju ändå massagen på jobbet. Precis när jag höll på att somna var tiden slut. Kanske lika bra de, hade inte kunnat jobbat vidare då! Nu är det bara tre veckor kvar till nästa massagetillfälle! Längtar redan, eller rättare sagt min nacke längtar!


Fastnat-på-hjärnan-låten för dagen:
Halelujah - Jeff Buckley


Försökte få igång Madagaskar 2 i L:s dvd alldeles nyss, men den ville inte riktigt samarbeta. Fick bli 2 ½ men istället.
Lika bra det kommer antagligen att somna inom några minuter!


Imorgon ska jag fira att det är fredag!


Puss

grus?

ONSDAG
04:20 - Vem i helvete har kastat grus i mina ögon? Kräver att få veta det med en gång!
              Trodde inte att jag skulle ta mig upp ur sängen alls imorse. Hade gjort vad som

               helst för att få ligga kvar några timmar till. Satte mig på cykeln med hopp om att

              piggna till på vägen till jobbet. Men inte då. Är tröttare än någonsin. Ögonen vill bara
              inte vara öppna. Det blir ju inte bättre av att städarna inte är klara än på ett tag, vilket
              betyder att jag snällt får sitta och vänta.
              Vid lunch idag ska det vara informationsmöte om vad som kommer hända på företaget.
              Antagligen kommer vi inte att bli mycket klokare, men vi kan ju hoppas på att jag har fel!
             C skvallrade lite igår om vad hon hade hört från mitt skift.
             Återkommer senare med mer info!
             Nu verkar det som om jag kan börja min klättring i kvarnarna.


motivation zero.

Idag är ingen bra dag. Ingenting känns roligt.
Ingenting går som jag vill.
Har ingen motivation överhuvudtaget.

Jag behöver sol och vår för att fungera.
Låg i solariet en stund förut, humöret förbättrades dock lite!
Sen ringde C och hade lite skvaller från jobbet. Alltid lika trevligt att prata bort en stund med henne!
Fick även prata en snabb sväng med L. Nu är det bara en vecka kvar tills hon kommer hem. Vi har lovat varandra att ta nya tag i våra liv. Ska börja kolla resor på allvar snart. det är inte långt kvar till slutet på april nu! Ska bli så skönt!

Imorgon ska jag försöka ta mig till F&S och köpa ett träningskort så att jag och C kan träna hela nästa vecka! Vi har redan bokat in aerobics, danspass och step! Det känns som att det är precis vad som behövs för att locka hit vårkänslorna!
HA HA!

För övrigt så har jag en osannolik otur med cyklar. På vägen hem idag var jag glad över att snön börjat smälta undan så att man kan cykla på i lite högre tempo. Och vad tror ni händer då? Jo, kedjan hoppar av. Hade ingen större lust att ställa mig mitt på vägen och fixa det så jag gick hem istället! Men nu är kedjan fixad och allt är klappat och klart för avfärd klockan 03:40 imorgon. Kanske kan åka lite senare om snön har töat bort lite till!

Nej nu ska jag hämta mig lite glass i frysen och titta på Navy CIS.


Hörs!


Spärv

Då har torsdagen snart passerat. Skönt!
Dagen har bjudit på en del skratt, tack och lov! Jag och C skulle ju tjuvstarta med fredagsstämningen och det började bra men planade ut lite framåt förmiddagen. Men hon har lovat bra musik tills imorn så alla förutsättningar finns!
"Vad är det för fel på spärven?" Vi kollade på varandra och bröt ihop. Vad sjutton är en spärv? Insåg ju rätt snart att han menade "spärr".  Sen fick vi ett ryck alla tre och möblerade om lite. Fick blandade reaktioner på resultatet, men vi tyckte att det blev bra. Och det är ju huvudsaken!

-------------------------------

Följande ordväxling skedde mellan mig och bror i bilen när jag skjutsade honom till Nrkpg förut.

Bror: Jag tycker om texten på det här armbandet.

Jag: Ja, visst är den.

Bror: .... ööööh?! Ja, precis.


Det är tur att vi förstår varandra!
Även om ingen annan hänger med i svängarna.

Texten på armbandet: "Common sense isn't very common"
Och om man tänker efter så är det faktiskt sant.
Vilken tur att han har en sån snäll syster som köper smarta armband till honom så att han lär sig lite här i livet!



Dags för film.


puss ♥

Danspass

Har precis varit på ett danspass på Kanonhuset. Det var ett av de bättre passen faktiskt. Men jag har en fundering.. Tror ledarna på allvar att det ger mer om man använder varenda liten muskel i ansiktet för att forma så fula grimaser som möjligt? Hade fruktansvärt svårt att hålla mig för skratt när ledaren förvrängde fejset för varje steg hon tog. Kom på mig själv efter ett tag att göra precis likadant. Snacka om att falla för grupptrycket! Men av den erfarenheten kan jag ju säga att det inte gav mycket mer energi, men kanske lite träningsvärk i skrattmusklerna! På onsdag ska jag fixa årskortet så jag kan kolla in hennes miner varje onsdag!

Imorn ska jag och C smygstarta med fredagsstämningen. Det gäller ju att börja i tid så allt blir perfekt när fredagen är här. Övning ger färdighet, som man säger. (vem sjutton är den där "man" som dyker upp i var och varannan mening?)

Det är bäst för Östgötatrafiken att bussen inte struntar i att åka förbi en massa hållplatser ( t.ex. min) i morgonbitti. Det var ju ingen höjdare att stå ute och frysa i tjugo minuter klockan 05.30. För varje minut som gick kände jag hur stressen kom smygande. Visste ju att T skulle stå och vänta på mig på resecentrum. Men jag gjorde honom glad genom att l¨ta honom ringa och skälla på Trafikupplysningen. Det är ju tur att man alltid kan glädja någon!

Om man kanske skulle ta ett fast grepp om kragen och släpa ut sig själv till badrummet. Jag kan riktigt höra hur duschen ropar på mig.



Herrå!


valetin

Då var det dags för Valentin att ha namnsdag ige. Ha ha, skojar bara. Det är ju alla ♥-ans dag! Dagen inleddes med en mysig frukost med mamma och brorsan! Skrattade så tårarna sprutade ut ur ögonen på mig! Ja älsakr min familj över allt annat!

En speciell tanke till lilla pappa! Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta!

För övrigt har dagen varit rätt lugn. Skjutsade bror till Nrkpg och passade på att gå en sväng på stan och bara ta lite tid för mig själv. Åkte tillbaka till mamma för att njuta lite av det fina vädret. När det blev dags att åka till Maxi och handla lite ringde C och skulle fråga om jag vill följa med just dit. Så jag svängde förbi och hämtade upp henne! Det var skönt att få lite sällskap, tack så mycket det var roligt! Senare slängde mamma och jag ihop lite mat och satt och skrattade vid matbordet i över en timma. Sen var det dags att återigen bege sig till Nrkpg för att hämta hem bror. Nu har jag äntligen slängt mig i soffan med katten och en skål glass. funerar lite på att dra igång en film, eller så går jag och lägger mig. det kan vara skönt att vakan utvilad imorn, utan att för den sakens skull ha sovit bort hela dagen!


På återseende!

vidskeplig?

Äntligen fredag! Den här veckan har känts som två. Usch, blä och fy. Men som sagt nu är det äntligen fredag. Men min helg börjar inte än på några timmar. Förhoppningsvis får jag gå hem 22:48, men jag ska nog inte hoppas för mycket på det. Det är ju trots allt den 13:de...

Komihåglista till mig själv:
- Gå INTE under några stegar (som om jag brukar göra det...)
- Akta dig för svarta katter (tur att jag inte träffar min katt idag)
- Lägg absolut inte några nycklar på bordet (skulle aldrig falla mig in ändå)
- Förbered dig på det värsta, vad som helst kan hända!

För den som undrar, nejdå jag är inte alls vidskeplig. Bara tidigare erfarenheter som gör sig påminda...!

Är på riktigt damp-humör idag. Ska gå ut i produktionen och leta ut ett lämpligt offer, eller varför inte två när jag ändå är igång! Tacksam för idéer om "bus". Ha ha! Har några på lager men det är alltid bra med lite nya upptåg.

Imorgon blir det till att skjutsa på brorsan. Han ska iväg till tjejen över dan. Undrade lite varför det kom så plötsligt men sen gick det upp ett litet ljus. Det är ju en sån där dag imorgon ja. Alla singlars-desperat-dag.
Det är tur att man har katten att umgås med :)


Tata!

avståndsbedömning

Idag är det... tisdag ja. Har inte riktigt koll på dagarna. Har gått och hoppats/trott att det är onsdag. Men jag fick snällt ta mig ner på jorden igen och bara face the fact. Så att säga.

Förmiddagen försvann rätt fort bland skjutsning, packning och hämtning. Ska ju som sagt "flytta" idag. Vi får väl se om jag cyklar åt rätt håll när jag ska hem. Får nog be någon påminna mig vid resecentrum!

Äntligen kom mina nya glasögon. Nu kan jag se igen! Vilket kan ju vara rätt bra, har jag hört. E & L tyckte att jag skulle ta kort och skicka mms, men mobilen var väl inte helt inne på samma linje. Får göra ett nytt försök imorgon. Skam den som ger sig! Hur som helst så börjar jag nog trivas med dom. Tycker ju egentligen inte om att ha glasögon, man känner sig, hur ska jag säga, friare med linser. Men nu har jag lovat optikern att ha glasögonen på mig de närmaste dagarna för att vänja mig. Det kan förövrigt behövas, har LITE svårt att avgöra avstånden till saker nu. Gå i trapporna på jobbet var som att försöka lära sig gå på nytt! Bli inte förvånade om jag går in i dörrkarmar och sånt ett tag framöver :)


Nu ska jag ta en diskution med P om kartongvikter.

------------------

Så där ja, nu har man fått lära sig ett och annat. Det sägs ju att man ska lära sig nåt nytt varje dag, så det var ju bara att passa på!

Återigen, jobbet kallar.


På återseende!


M.

packåsna?

Då var det måndag igen. Sitter på jobbet och har långtråkigt. Iaf för stunden. Klockan går fruktansvärt sakta. Det brukar bli bättre nu efter första rasten så vi får väl se. Om inte annat får jag väl traska ut i packen och se om nån vill dampa loss med mig en stund.

Helgen har varit riktigt lugn och skön. I fredags passade jag på att träffa E, det var länge sen sist! Vi tog en sväng till jobbet och pratade med C. Det var trevligt!

Lördagen tillbringades på stan, gick upp till resemässan och snodde några kataloger. Shoppade lite på slutrean innan jag mötte mamma och moster för en liten fika på Claras. En långpromenad på eftermiddan och sen bar det av till L för en lugn kväll framför tv:n och melodifestival-helvetet. Vi bojkottade det rätt snabbt och kollade på film istället.

Söndagen bestod mest av riktigt långa promenader i det fina vädret och god mat och film på kvällen.

Hur bra som helst!

--------------

Idag har jag börjat packa inför "flytten". Vad behöver man ha med sig när man ska vara hemifrån i 3 ½ vecka? Den stora frågan. Har slängt ner lite av varje, viktigast är väl varma kläder att cykla till och från jobbet i, träningskläder och mysbyxorna! Ja ja, det är ju bara att åka hem och hämta det jag har glömt. Men katten och jag ska nog ha det bra i alla fall.

motivation

Jag älskar motivationen som en stegräknare ger. Utan att vara fullt medveten om det tävlar man med sig själv varje dag. Man vill ju inte vara sämre än dagen innan. "Kunde jag igår så kan jag väl idag!"

Tordagens resultat: 16874 steg
                                     = 13.48 km


Plus en cykeltur på 15km (till och från jobbet)

Plus allt jag går på jobbet. Har ju tyvärr ett jobb där man inte kan/får ha stegräknare på sig. Men det går nog bra ändå :)

Planen är att gå lika mycket idag, om inte mer!


Äntligen är det fredag! Veckan har varit riktigt seg, men ändå går tiden fort. Skumt det där...
Helgen är helt oplanerad, vilket känns skönt. Då kan man bara göra det som faller en in och inte känna att man ska hinna med allt på en gång. Funderar dock på att gå på resemässan imorgon på Konsert & Kongress.  Drömma sig bort en stund och hitta lite inspiration!


Nu är det dags för frukost!


Tjipp



Skoskav

Idag blir det att köra både rengöring och grill, vet inte riktigt hur jag ska klara det. Känner mig inte riktigt hundra. Huvudet värker och kroppen känns allmänt konstig. Men men jag får ge mig ut några vändor i packen och se om jag hittar någon att skratta bort lite tid med. Då kanske tiden går lite fortare iallafall!


Igår traskade jag ut till Ikano efter jobbet och mötte L. Käkade lite lunch och tog lite resekataloger. Tittade lite i affärerna men för att vara oss kom vi hem med förvånansvärt lite saker! Det blev bara en muskelbok och ett riktigt stort badlakan! På bussen hem anade jag en välbekant smärta i hälen. Och självklart hade min intuition rätt, stans största skoskav! Det konstigaste är det inte ens var nya skor... Men med några meter kirurgtejp så blir det kalasbra om två dagar! Ha ha!


Hörde på radion imorse några som pratade om drömmar. Jag konstaterade då rätt snabbt att "nattdrömmar" bara gör en människa förvirrad, medan lite dagdrömmeri alltid blir bra! Ha ha då kan man ju styra över det så att det blir precis som man vill! Ska nog hänge mig åt lite sånt idag! Det måste vara ritkigt bra för hälsan!


Dagens visdomsord:

Ta alltid ut glädjen i förskott,
det värsta som kan hända är att du har varit glad i onödan!

övertid?

Någon som har lite tid över, som kan tänka sig att ge mig några timmar?

Det känns som om dagarna bara springer ifrån mig. Det skulle behöva vara minst 30 timmar per dygn. Jag hinner inte alls med allt jag skulle vilja göra. Jag vet, det handlar om prioriteringar. Men det är mycket som prioriteras lika högt. Ska försöka hinna med lite till på to-do-listan idag.

Idag ska jag sticka ut till Ikano och gå en sväng med L. Alltid lika trevligt! Får ju passa på nu innan hon sticker upp till Sälen i drygt tre veckor.

Då har man klarat av två av dagens arbetstimmar. Det känns som att det är alldeles FÖR många kvar. Kanske skulle satsa på att sova mer än två timmar inatt. Det var inget jag skulle rekommendera!

----------

Dagens låt: Takida - Reason to cry

New and Improved

Efter vissa påtryckningar från E får jag väl ta ett ordentligt tag i kragen och börja skriva lite här igen. Fick börja med att  rensa upp bland inläggen. Alla gamla texter från 06 - 07 kändes inte särskilt aktuella så det var bara att radera allt. Börja om från början. En ny start!

Måndagmorgon och jag är förvånansvärt pigg, trots nattens oroligheter och klockans oändliga pipande kvart i tre i morse. Sömnen blev något störd av ihärdiga mardrömmar som vägrade försvinna även fast jag vaknade flera gånger. Otäckt, visste knappt vad som var verklighet och vad som var dröm. Tog tjugo minuter innan jag kunde reda ut vad som var vad. Men cykelturen gjorde susen. Känner mig som en ny människa!

Nu är det dags att sätta igång med veckans rapporter.

Hej.